Review: Kruidvat Salon Curl Definition Styling Mousse [Dutch]

[This post is in Dutch, but here is a quick heads-up that you can now follow my blog with Bloglovin!]

Nadat ik goede “Curly Girl”-vriendelijke conditioner had gevonden, werd het tijd om eens wat stylingsproducten uit te proberen. Waar goedkope silicoonvrije conditioners nog wel goed te vinden zijn, is dat voor goedkope silicoon- en alcoholvrije stylingsproducten een stuk lastiger – maar gelukkig bestaan ze wel degelijk. En één daarvan is de Salon Curl Definition Styling Mousse van de Kruidvat, die ik in deze post ga reviewen.

Hand die de Kruidvat Salon Curl Definition Styling Mousse vasthoudt boven een blauwe achtergrond met witte stippen

Volgens de verpakking heeft de mousse de volgende ingrediënten: Aqua, Butane, Propane, VP/VA Copolymer, Polyquaternium-68, Panthenol, Niacinamide, Cocotrimonium Methosulfate, Methylparaben, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol, Parfum, Citronellol, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Linalool. Deze ingrediënten zijn volledig CG-approved: een “methosulfate” is gelukkig geen sulfaat! Volgens Naturally Curly is polyquaternium-68 in combinatie met panthenol zelfs een perfecte combinatie voor krullen.

De mousse ruikt een beetje zoetig als je hem op je handen aanbrengt, maar het is geen geur die de hele dag blijft hangen. Ik heb de mousse op 4 verschillende manieren uitgeprobeerd: met leave-in conditioner op kletsnat en handdoek-droog haar, en zonder leave-in conditioner op kletsnat en handdoek-droog haar.

Zonder leave-in conditioner was de mousse helaas geen succes: mijn haar is pluizig en heeft niet veel definitie. Vooral onderaan heeft mijn haar maar weinig krul en is het eerder golvend.

Foto met links bruin krullend pluizend haar, rechts bruin krullend iets minder pluizend haar

De linkerfoto is mijn haar met de krullenmousse en zonder leave-in conditioner. Ik heb de mousse aangebracht nadat ik mijn haar eerst 10 tot 15 minuten had “geplopt” in een microvezel tulband. De foto is bij lamplicht gemaakt, waardoor de pluis iets erger lijkt dan het is, maar het was behoorlijk pluizig en had geen goede clumps* of definitie.

Op de rechterfoto heb ik ook geen leave-in conditioner in, maar heb ik de mousse aangebracht op kletsnat haar vlak na het douchen. Pas daarna heb ik mijn haar 10 tot 15 minuten geplopt. Hier heb ik wel een paar mooie krullen, maar het grootste gedeelte van mijn haar blijft pluizig.

Ik heb de mousse ook geprobeerd terwijl ik wel leave-in conditioner in mijn haar had, en dat was een groter succes.

Foto met links gedefinieerd maar meer golvend bruin krullend haar, rechts iets pluiziger bruin haar met meer volume

Op de linkerfoto heb ik conditioner in mijn haar gelaten, mijn haar 10 tot 15 minuten geplopt, en daarna de mousse aangebracht. Het ziet er wel gedefinieerd uit, maar mijn clumps zijn kleiner dan ik zelf zou willen en de onderkant van mijn haar is meer golvend dan krullend. Ook voelde mijn haar een beetje hard, en duurde het een stuk langer voor mijn haar droog was – waarschijnlijk omdat ik meer product in mijn haar heb zitten dan normaal.

Op de rechterfoto heb ik de mousse direct in de douche aangebracht, nadat ik conditioner in mijn haar had gelaten, en pas daarna mijn haar 10 tot 15 minuten geplopt. Mijn haar heeft hier grotere clumps en meer volume, maar ook duidelijk meer pluis. Onderaan krult het echter wel beter dan wanneer ik de mousse op handdoekdroog haar aanbreng, en mijn haar voelt niet hard.

Helaas werkt dit product voor mij dus niet heel goed. De mousse op zichzelf doet maar weinig voor mijn haar, en ik moet het echt gebruiken als een styler na een leave-in conditioner. Hoewel dat er niet heel slecht uitziet, heeft de mousse zowel op kletsnat als op handdoekdroog haar niet het effect wat ik zou willen – ondanks dat de combinatie van polyquaternium-68 en panthenol zo goed zou zijn voor krullend haar.

Dit betekent echter natuurlijk niet dat de mousse helemaal niet werkt: het is alleen niet het soort product dat werkt op mijn haar en voor mijn wensen. Ik heb laag poreus 2C/3A haar, en misschien is het voor een ander haartype een geweldige mousse. Ook als je juist wel houdt van smallere clumps kan het waard zijn om uit te proberen. Voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten.

*met een “clump” wordt een groepje haren bedoeld dat samen een krul vormt. Als je nog niet bekend bent met de Curly Girl methode, lees dan ook deze en deze post, of kijk op NaturallyCurly.com.


3 thoughts on “Review: Kruidvat Salon Curl Definition Styling Mousse [Dutch]

      1. Ja, ik ben in 1994 uit Nederland vertrokken toen ik een baan bij IBM aangeboden kreeg. En mijn haar? Ik moet eerlijk gezegd zeggen dat ik het meestal negeer, maar ik wilde graag op je post reageren omdat jij onverwachts Nederlands was 😀

        Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s