Review: Andrélon Pink Happy Curls Crème + Gel Spray [Dutch]

In de afgelopen paar weken heb ik de Andrélon Pink Happy Curls Crème en de Andrélon Pink Happy Curls Gel Spray uitgeprobeerd. De Happy Curls Creme is geschikt voor de Curly Girl Methode: er zit weliswaar een silicoon in, maar deze is met water uitspoelbaar. Daardoor kun je deze crème gebruiken als je sulfaatvrije producten gebruikt. De gel spray is technisch gezien niet CG-vriendelijk, omdat deze sodium lauryl sulfaat bevat. Omdat je hier echter niet je haar mee wast, en dit achteraan in de ingredientenlijst staat, is de kans dat dit je haar uitdroogt niet zo groot.

Een tube van de Andrélon Pink Happy Curls Crème en een fles van de Andrélon Pink Happy Curls Gel Spray naast elkaar op een blauwe achtergrond met witte stippen.

Happy Curls Creme

De Happy Curls Crème is een vrij dikkige, plakkerige krullencrème. Gelukkig betekent dat niet dat hij niet goed over het haar te verdelen is: dat lukt prima. Omdat de crème vrij stevig is, gebruik ik hem meestal op zichzelf, zonder ook nog een gel te gebruiken. Hiermee heb ik wisselende resultaten: soms ben ik tevreden en soms zakken mijn krullen snel uit. Dit hangt denk ik af van meerdere factoren: het weer, hoeveel product ik gebruik, welke conditioner ik gebruik en of ik er nog een leave-in conditioner onder heb zitten.

De crème bevat naast een wateroplosbaar silicoon ook een proteïne, hydrolyzed milk protein. Hij is dus ideaal voor mensen die veel proteïne in hun haar nodig hebben, bijvoorbeeld omdat hun haar beschadigd is, te elastisch, of te veel gehydrateerd. Mijn eigen haar heeft niet enorm veel proteïne nodig, maar ik krijg door deze crème gelukkig geen proteïne-overload.

Happy Curls Gel Spray

Ik had hiervoor nog nooit een gel in sprayvorm uitgeprobeerd, dus ik was heel benieuwd naar deze Happy Curls Gel Spray. Op de spray staat dat je de gel direct op je haar moet spuiten, maar het lukt me dan nooit zo goed om het gelijkmatig te verdelen. In plaats daarvan spuit ik het op mijn hand om het daarna over mijn haar te verdelen.

De gel bestaat uit een soort snotterige substantie, die veel dunner is dan een normale gel. De gel is daardoor wel makkelijk gelijkmatig over het haar te verdelen. Als ik hem in combinatie met de krullencrème gebruik, geeft hij zelfs een soort ‘gelcast’, een harde laag om je haar die je er later uit moet knijpen. Dit heb ik normaal zelden als ik gel gebruik. Zelf vind ik het ook niet zo heel prettig om steeds de cast eruit te moeten knijpen, maar het geeft wel heel mooie resultaten.

Mijn haar na gebruik van de Andrélon Pink producten.
Links: mijn haar na gebruik van enkel de Happy Curls Crème. Rechts: mijn haar na gebruik van de Happy Curls Crème en de Happy Curls Gel Spray.

Conclusie

Zowel de Happy Curls Crème als de Happy Curls Gel Spray zijn betaalbare producten die te gebruiken zijn binnen de (aangepaste) Curly Girl Methode. Zeker als ik beide producten gebruik ben ik erg blij met de resultaten. De crème op zichzelf is echter ook prima als je graag maar één stylingsproduct gebruikt, en geen zin hebt om al te lang met je haar bezig te zijn. Net zoals van de meeste budget krullenproducten moet je er geen wonderen van verwachten, maar ze zijn het zeker waard om eens uit te proberen.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s