Review: Schwarzkopf Anti-Klit Conditioner [Dutch]

Toen ik nog een klein meisje met kleine krulletjes was, gebruikte mijn moeder regelmatig de Schwarzkopf Anti-Klit Conditioner om mijn haren te ontklitten. Hoewel deze conditioner in de jaren ‘90 vast nog niet geschikt was voor de Curly Girl Methode, was ik blij verrast toen ik ontdekte dat hij dat nu wel is! Natuurlijk betekende dit dat ik hem eens wilde uitproberen en zien of hij goed werkt. Vooral omdat ik op zoek was naar een nieuwe conditioner met proteïne, en deze bevat hydrolyzed soy protein. Daarnaast bevat hij veel natuurlijke extracten en is hij veganistisch.

Een witte hand houdt de fles van de Schwarzkopf Anti-Klit conditioner vast boven een wit laken

De conditioner ruikt volgens mij nog exact hetzelfde als toen ik klein was: hij heeft een subtiele zoete geur die me direct doet denken aan vroeger. De conditioner heeft een romige maar niet al te dikke consistentie, en is makkelijk over het haar te verdelen. Hij bevat geen zware oliën of boters, wat de conditioner geschikt maakt voor fijnere haartypes. Hij geeft een redelijke “slip”, oftewel hij maakt het haar redelijk makkelijk doorkambaar – maar niet zoveel als je zou verwachten van een anti-klit conditioner. Ik moet nog steeds voorzichtig zijn bij het ontklitten, of ik dat nou met mijn vingers of met een borstel doe.

De proteïne staat redelijk hoog in de ingrediëntenlijst, en ik merk ook echt dat het iets doet voor mijn haar. Mijn haar voelt stevig aan terwijl de conditioner erin zit, precies wat je verwacht van een conditioner die zegt het haar te versterken. Helaas houdt het effect niet heel erg aan als ik de conditioner weer uitspoel, en voelt het dan hetzelfde als wanneer ik een conditioner zonder proteïne gebruik. Wel heb ik het gevoel dat mijn haar er alsnog iets beter van gaat krullen.

Mijn golvende/krullende bruine haar na het gebruik van de Schwarzkopf Anti-Klit conditioner

Op de foto zie je mijn haar terwijl ik de conditioner niet compleet heb uitgespoeld, maar gedeeltelijk in mijn haar heb laten zitten als leave-in. Daaroverheen heb ik mousse en een beetje gel aangebracht.

In conclusie vind ik dit best een goede conditioner. Je moet er geen wonderen van verwachten, maar hij is goedkoop, makkelijk te vinden bij verschillende drogisterijen en heeft goede ingrediënten. Als je op zoek bent naar een betaalbare conditioner met proteïne die geschikt is voor fijnere haartypes, zou ik deze dus zeker aanbevelen.

De ingrediëntenlijst van deze conditioner is online lastig terug te vinden en is niet altijd up-to-date – het lijkt erop dat de conditioner eerder hydrolyzed keratin bevatte in plaats van hydrolyzed soy protein. Daarom hier de ingrediëntenlijst op het moment dat ik het product kocht (rond juli 2021): Aqua, Cetearyl Alcohol, Hydrolyzed Soy Protein, Niacinamide, Magnesium Chloride, Chamomilla Recutita Flower Extract, Salvia Officinalis Leaf Extract, Melissa Officinalis Leaf Extract, Urtica Dioica Extract, Equisetum Arvense Extract, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract, Humulus Lupulus Extract, Panthenol, Isopropyl Myristate, Cetrimonium Chloride, Glyceryl Stearate, Sodium Benzoate, Parfum, Polyquaternium-37, Dicaprylyl Carbonate, Citric Acid, Benzyl Salicylate, Hexyl Cinnamal, Linalool, Butylene Glycol, CI 15985, CI 47005


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s